Shop
 
 
 
 
 
 

SMC Shop

U kunt uw bestelling naar ons mailen (info@mediacommunicatie.nl), of het formulier op deze pagina invullen. Uw betaling kunt u overmaken naar:

ING-bank: NL 85 INGB 000 406 5700 t.n.v. SMC in Groningen.

BIC: INGBNL2A

Ook PayPal is mogelijk. Vraag hiernaar via info@mediacommunicatie.nl

ALLE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF VERZENDING.


Met uw bestelling steunt u SMC. Dank u!

In kleine oplage herdrukt: Monique 963  - Jan-Fré Vos

Toen in maart 1980 de Mi Amigo zonk leek het gedaan met de Nederlandstalige zeezenders. Tot eind 1984. In december hoorden we ineens testuitzendingen van een nieuw Nederlandstalig station: Radio Monique. Het station werd ongekend populair en had een grote schare luisteraars. Joost den Draaijer, Tony Berk en Stan Haag waren weer terug op de radio. Bijna drie jaar duurde het avontuur. Op 25 november 1987 kwam de zendmast naar beneden en was het avontuur plotseling voorbij. Daarna kregen we nog Radio 558/Radio 819, maar die wisten, mede door het zwakkere signaal, niet meer zo populair te worden als hun voorganger. Dit boek gaat over de peri-ode 1984-1987, over de uitzendingen van Radio Monique vanaf de Ross Revenge. Het verhaal van hoge luistercijfers maar ook van stakende deejays die weer eens een keer naar hun zin te lang aan boord moesten zitten. In de woorden van het station zelf: Radio Monique, het station voor jou en mij.

€ 21,95 (NL) of € 26,95 (buitenland)


U kunt het boek bestellen door dit formulier in te vullen.

De Mediamaker - Rob Wilson  Gèèn geschiedenisboek, maar wel een spannende roman over zeezender Radio Poseidon, die 'toevallig' wat doet denken aan Radio Veronica.


Het station neemt het op tegen de Staat der Nederlanden die de zeezender wil verbieden. Ook concurrent Radio 186 ("RNI") heeft last van de antizeezenderwet. Een maas in de wet nekt de minister van CRM en is het begin van de commerciële omroep in Nederland.


Wie van zeezenders houdt én van boeken lezen, 'mag' dit boek niet mislopen. Zeker niet tegen de gereduceerde prijs waarvoor we het nu kunnen aanbieden: winkelprijs: € 17,95 SMC-prijs: € 13,25 inclusief verzending binnen Nederland. Verzending naar het buitenland is € 5,00 extra.


U kunt het boek bestellen door dit formulier in te vullen.

Loving Awareness (de cd)


Eén van de geesteskinderen van Ronan O’Rahilly: Loving Awareness. Met de volgende tracks: Let us get to know you - Free your soul - Love you to know - No other high - It’s Allah’s movie - The Vibes inside - Voice of love - Be in touch - Close the gate - I like what like - Jarold - Let yourself go - In a movie - Existance


Bonus tracks: Ronan O’Rahilly talking about L.A., Radio Caroline jingles and some instrumental tracks.


Nu weer verkrijgbaar. Te bestellen via dit formulier.


Now availabale again. To order, please fill in this form.

                                                    Offshore Radio Engineering - Jan Sundermann


De tweede druk van deze bestseller onder anoraks! Het Engelstalige boek kijkt vooral naar technische vragen, zoals: Welke radioschepen werden gebruikt in de 40-jarige ‘watery wireless’-geschiedenis? en: Welke antennesystemen werden gebouwd en welk soort masten? Ook aan bod komen de verschillende soorten zenders en de beperke mogelijkheden van communicatie tussen de bemanning en het hoofdkwartier aan land. Tenslotte gaat Jan Sundermann in op de diverse ankersystemen en de navigatiemogelijkheden van de schepen. Het rijkelijk geillustreerde boek bevat vele foto’s en diagrammen.


Prijs: € 15,00 (inclusief verzending binnen Europa)

Te bestellen via dit formulier

Radio 390: Red Sands Rendezvous


MP3 DVD met 45 uur aan opnames, jingles, interviews, commercials en tunes. Geproduceerd door Martin van der Ven. € 14.00 (incl. verz. Europa)

Te bestellen via dit formulier


Voice of Peace: Memories and Abie Nathan’s Work - Hans Knot


Hans Knot heeft intensief gewerkt aan research inzake niet alleen de historie van de Voice of Peace maar ook aan al het vele humanitaire werk dat Abe Nathan heeft verricht. Hans is daarbij geassisteerd door vele mensen, waaronder naasten van Nathan en vele deejays uit het verleden. Dit resulteerde in een 250 pagina’s dik boek met tientallen zwart-wit foto’s.


Digitaal verkrijgbaar (als pdf) voor € 7,00  Klik hier om te bestellen.

To order this book as pdf file (€ 7,00)  please clik here.

Het laatste papieren exemplaar: € 26,00 (NL)/ € 30,00 (rest van Europa)


Het REM eiland - Hans Knot   (digitale versie)


De onstuimige geschiedenis van Radio en TV Noordzee. Uitgegeven in 2014, toen het 50 jaar geleden was dat het station begon met uitzenden. 


De papieren versie is inmiddels bij ons uitverkocht. Wel is er een pdf-versie verkrijgbaar waarmee u het boek digitaal kunt lezen.


Ook van enkele andere uitverkochte uitgaven van Hans Knot is een pdf-versie beschikbaar. Bij interesse kunt u hiervoor contact met ons opnemen. 


Prijs: € 7,50 Te bestellen via dit formulier

De historie van Radio

Mi Amigo, deel 5, Een veel te snelle herstart - Hans Knot


De herstart van Radio Mi Amigo vanaf de Magdalena en alles wat er mis ging.


€ 10,00 (NL)/ € 15,50 (rest van Europa) Te bestellen via dit formulier

Veronica: Boven water (Het Max Lewin archief)


In 2012 verscheen het boek ‘Boven Water’ met herinneringen aan Radio Veronica zoals door Max Lewin bewaard in zijn archief en jaren na zijn overlijden beschreven tot andermaal een boek door mediahistoricus Hans Knot. 

Recentelijk kregen we een aantal aanvragen voor het niet meer leverbare boek en besloot de SMC het als pdf verkrijgbaar te maken. Het is te bestellen door dit formulier in te vullen.


Prijs: € 7,00 Te bestellen via dit formulier